Policija u zajednici

Zajedničko rešavanje problema

Priručnik se bavi najrelevantnijim pitanjima policije u zajednici na Zapadnom Balkanu. Stavlja fokus na upotrebu i izazove informaciono -komunikacionih tehnologija za zajedničku proizvodnju bezbednosti u zajednicama. Napisano je za čitaoce različitih čitalaca, naime za sve koji žele da doprinesu bezbednosti u svojoj zajednici. Pisana je za društvene aktiviste, lokalne političare, nastavnike, policajce, predstavnike međunarodnih organizacija i sve građane, muškarce i žene, mlade i stare, koji veruju da ljudska sigurnost počinje u njihovim zajednicama. Uključuje praktičare i one koji to žele postati. Ukratko, to je za one koji žele da se pozabave hitnim bezbednosnim problemom bilo koje vrste u svojoj zajednici ili da spreče razvoj određenog bezbednosnog problema.

 

Knjiga je strukturirana prema specifičnim sigurnosnim pitanjima koja smo identifikovali kao najhitnije tokom našeg istraživanja u zajednicama Zapadnog Balkana. Kako bi se osigurala praktična relevantnost, uključeni su brojni okviri za slučajeve, svaki sa posebnim primerom projekata, inicijativa u Zajednicama prakse iz zajednica širom sveta. Osim toga, policijske kutije sadrže informacije koje su usredsređene na najbolju praksu ili druge informacije direktno povezane sa agencijama za sprovođenje zakona.

 

Download the handbook as pdf-document (3.7 MB)

 

 

Postoji mnogo načina na koje se naš gornji priručnik može koristiti i implementirati u programe obuke policije. U cilju implementacije priručnika, dole su dostupni zasebni nastavni planovi i programi zasnovani na učenju priručnika (pogledajte Preuzmi ispod). Ovo je predloženi način da se gornji priručnik implementira u studijski program i nastavni plan i program nacionalnih policijskih snaga i obrazovnih institucija za provođenje zakona u jugoistočnoj Evropi i može se izmijeniti kako bi odgovarao vašem konkretnom kontekstu.

 

 

Download the Handbook Implementation into Training Curricula

RUB LogoUniversity KrakowEU flagNMBU Logo
ICT4COP: A Research Project
funded by the EU Commission's
Horizon 2020 Research & Innovation Programme