Policimi në komunitet

Të zgjedhim probleme bashkë

Frequently Asked Questions

A duhet të regjistrohem diku për të marrë mjetin e-mësimit?

Jo. Çdokush mund të fillojë duke shkarkuar thjesht mjetin nga kjo faqe në internet. Ju mund ta bëni këtë në nën-menunë "E-mësimi" në krye të këtij ekrani ose ta shkarkoni mjetin këtu

 

Çfarë më duhet që mjeti E-learning të punojë në kompjuterin tim?

Nevojitet vetëm një version i azhurnuar i PowerPoint (ose ekuivalent). Mjeti i mësimit elektronik sigurohet në formatin .PPSM në mënyrë që të hapet automatikisht në modalitetin e shfaqjes me diapozitivë. Një skedar i PPSM-së është një skedar Slide Show me aktivizim makro Microsoft PowerPoint Open XML i krijuar me Microsoft PowerPoint.

Lidhja e internetit është e nevojshme vetëm për të shkarkuar programin në kompjuterin tuaj. Pasi ta ruani në kompjuterin tuaj, mund të përdorni atë kur të doni dhe ku të doni, pa lidhje në internet.

 

Mjeti i e-mësimit nuk po reagon, çfarë duhet të bëj?

Nëse mjeti nuk po reagon, kjo mund të ketë arsye të ndryshme.Disa diapozitivë janë në kohën e caktuar, që do të thotë që ju duhet të prisni një kohë të shkurtër për shfaqjen e diapozitivit ose opsionit tjetër. Kjo është bërë për të stimuluar leximin e të gjithë tekstit të paraqitur, pa anashkaluar diçka shumë herët. Sidoqoftë, kjo nuk duhet të zgjasë kurrë më shumë se 2 minuta.

 Ju lutem kuptoni që ky mjet i mësimit elektronik i bazuar në PowerPoint ka shumë të ashtuquajtura "makro" në të (d.m.th. seksione interaktive ku mund të marrin përgjigje ushtrime dhe pyetje). Si rezultat, programit mund t'i duhet pak kohë për të kapërcyer nga një faqe në tjetrën ose ndonjëherë mund të dështojë në bashkëveprimin e duhur me inputet e përdoruesve menjëherë. Kjo do të thotë që ju duhet të keni durim me kompjuterin tuaj nëse është i ngadaltë (ndonjëherë) dhe nganjëherë duhet të klikoni përsëri një buton pasi të keni pritur disa sekonda që të funksionojë.

 

Nuk i di përgjigjet e një ose më shumë pyetjeve ose ushtrimeve, çfarë duhet të bëj?

Sigurisht që nuk është problem nëse nuk i dini përgjigjet e pyetjeve ose ushtrimeve. Megjithëse ju inkurajojmë që të përpiqeni të gjeni përgjigjet vetë (d.m.th. duke u kthyer nëpër diapozitivat e mëparshëm të ushtrimit ose pyetjes), ju mund të gjeni fletët e përgjigjeve të dobishme. Këto mund t'i gjeni për secilën nga katër nivelet në seksionin "E-mësimi" nëse lëvizni poshtë. Këto mund t'i shikoni në internet ose t'i shkarkoni ato si skedarë .PDF dhe t'i përdorni ato në çdo kohë.

Gjithashtu, nëse thjesht doni të kapërceni ushtrimet dhe pyetjet dhe në vend të kësaj thjesht të përqendroheni në informacionin dhe tekstet e siguruara, mund ta bëni këtë thjesht duke klikuar butonin "kalo" për secilin ushtrim ose pyetje.

 

Unë dua të rilexoj (disa nga) informacionet që u treguan në një diapozitiv të mëparshëm, si mund të kthehem?

Ekziston një buton "faqe e mëparshme" në këndin e sipërm të djathtë të secilës diapozitivë (ngjitur me banderolën e nivelit) për t'u kthyer në diapozitivin e mëparshëm. Nëse dëshironi të riktheheni një pjesë të madhe të diapozitivave ose të ktheheni në një nivel tjetër, rekomandohet ta bëni këtë duke rifilluar mjetin e mësimit elektronik dhe duke zgjedhur nivelin nga i cili keni dashur të shikoni informacionin nga atje. Fatkeqësisht, meqenëse mjeti është i shkarkueshëm dhe nuk monitorohet në internet, nuk ka asnjë mënyrë për të "ruajtur progresin tuaj" duke përdorur vetë mjetin.

 

A mund ta ruaj progresin tim?

Fatkeqësisht, meqë mjeti është i shkarkueshëm dhe nuk monitorohet në internet, nuk ka asnjë mënyrë për të "ruajtur përparimin tuaj" brenda vetë mjetit. Në një farë mënyre, megjithatë, progresi juaj ruhet te ju!

 

Si mund të dal nga mjeti?

Ju mund të dilni nga mjeti i E-mësimit duke përdorur butonin Esc në tastierën tuaj.

 

Pyetja ime nuk gjendet këtu, çfarë duhet të bëjë?

Nëse keni pyetje tjera ju lutem mos hezizoni të na kontaktoni këtu Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo..

RUB LogoUniversity KrakowEU flagNMBU Logo
ICT4COP: A Research Project
funded by the EU Commission's
Horizon 2020 Research & Innovation Programme